ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑΚΑ ΝΕΡΑ

   Πρόσφατα, λοιπόν, αυτή τη φορά με 5 χρόνια καθυστέρηση, είδα την ταινία για την νεανίδα  που έχει 'καθυστέρηση'. Ομιλώ, σαφώς, για την ταινία Juno, μια ταινία που μάγεψε πολύ κόσμο, πολύ κοινό και κάθε πιθανό κριτικό. Η ντραμεντί αυτή είναι από τις λίγες πρόσφατες, αν μπορεί να θεωρηθεί μια ταινία 5 ετών πρόσφατη, που κατάφερε να με κερδίσει.
   Η πλοκή της ταινίας είναι σχετικά απλή. Μία δεκαεξάχρονη αποφασίζει να πειραματιστεί με το καλύτερό της φίλο και μένει έγγυος. Απεγνωσμένη και στην ιδέα ότι ένα μωρό προκαθορίζει και καταδικάζει τη ζωή με τις ελευθερίες της, η νεαρή Juno αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στην άμβλωση, την υιοθεσία και τη μητρότητα. Το αξιοθαύμαστο με την ταινία αυτή είναι ότι καταφέρνει με ασφαλή επιτυχία να δέσει τόσα διαφορετικά κοινωνικά ζητήματα μαζί διαμέσου ενός διαχρονικού ταμπού -της εγκυμοσύνης στην εφηβική μόλις ηλικία- που ας δεχτούμε ότι συμβαίνει συχνότερα από όσο ελπίζουμε και φανταζόμαστε.
   Η ταινία, ηγούμενη από τη χαρισματική Ellen Page, είναι εξαιρετική από πολλές οπτικές γωνίες. Η πρωταγωνίστρια έδωσε μία λαμπρότατη υποκριτική ερμηνεία, αντικατοπτρίζοντας επάξια το αγοροκόριτσο του μικροαστικού περιβάλλοντος στον 21ο αιώνα. Αρκετά καλές και οι ερμηνείες του λοιπού cast, το οποίο αποτελούν οι Michael Cera (ως τον απρόθυμο και ιδιόρρυθμο πατέρα-κολλητό της Juno), Jennifer Garner (ως τη γυναίκα που απελπισμένα θέλει να γίνει μάνα υιοθετώντας παιδί) και σε μικρότερους ρόλους οι Jason Bateman, Allison Janney, J. K. Simmons και Olivia Thirlby.
   To soundtrack της ταινίας ήταν επίσης αξιοσημείωτο και αξιομνημόνευτο. Περισσότερο μου ακούστηκε σαν country ψίθυρος, αλλά προφανώς κέρδισε πολλά βραβεία και μεγάλο εφηβικό fandom. Κρίθηκε, μάλιστα, να συναγωνίζεται σε δημοτικότητα και κέρδη το soundtrack των Dreamgirls και του Τιτανικού.
   Στο συνολό της, η ταινία αποτελεί μία μοναδική κινηματογραφική εμπειρία για νεανικές ηλικίες περισσότερο και με δύο κρυφά νοήματα να τη διέπουν. Το ένα είναι ένα τεράστιο, φανταχτερό «ΠΡΟΣΕΧΕ» και το άλλο ένα πιο ρεαλιστικό «ΌΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ». Είναι πραγματικά μία ταινία έμπνευση για μικρούς και μεγάλους και αξίως καταξέσκισε τα ταμεία με (220 εκατομμύρια δολλάρια κέρδος) και τους κριτικούς που τα πατρονάρουν.
   Γι’ αυτό, λοιπόν, μικροί και μεγάλοι εκεί έξω, ή ακόμα καλύτερα μικρές και μεγάλες, μην αργήσετε να δείτε τη ταινία Juno, την ταινία αυτή που με την απλότητά της κατέρριψε κινηματογραφικά ταμπού δεκαετιών και έδωσε νέο νόημα και πνοή στις coming of age ταινίες! Σας εγκυμονεί εκπλήξεις και καταπλήξεις!

Ισχνόπουλος Ανέστης

0 Response to "ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑΚΑ ΝΕΡΑ"

Δημοσίευση σχολίου

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme