ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΧΡΥΣΗ ΒΑΤΟΜΟΥΡΙΑ!

   Και τώρα αγαπημένοι και αξιολάτρευτοι φίλοι σινεφίλ, θα δούμε κάτι εξαιρετικά άσχετο εποχικά. Μία ταινία που θα σας βγάλω στην επιφάνεια με 6μηνη καθυστέρηση... Μία εξαιρετικά υποτιμημένη, επίσης, κινηματογραφική εμπειρία θα προσέθετα που επάξια ακολούθησε και ικανοποίησε τους πρώην Valentine's Day fans... Αναρωτιέμαι, είδε κανείς σας το New Year's Eve !?!
    H σκηνοθεσία, αυτή του Garry Marshall (Pretty Woman), είναι ολόιδια με την περσινή του Valentine's Day. Πρόκειται, δηλαδή, για μίνι-σενάρια που αλληλοεπηρεάζονται και με θεματική την Πρωτοχρονιά στη Νέα Υόρκη, καταλήγουν  ενιαία πλοκή. Απλά με πολλούς και διάσημους πρωταγωνιστές.
   Το εξαιρετικά ταλαντούχο και ξακουστό cast συντελούν οι Halle Berry, Jessica Biel, Jon Bon Jovi, Abigail Breslin, Ludacris, Robert De Niro, Josh Duhamel, Zac Efron, Hector Elizondom Katherine Heigl, Ashton Kutcher, Seth Meyers, Lea Michele, Sarah Jessica Parker, Michele Pfeiffer, Sofia Vergara και Hilary Swank. Παρόλο που προφανώς παρατηρείται ένα χάος από celebrities, οι ιστορίες τους είναι ισάξια ενδιαφέρουσες και φωτισμένες φυσικά από τη χρισουγεννιάτικη υφή του χιονισμένου Μανχάταν.
  Η κυνική, εε κριτική, επιτροπή κατεδάφισε τις ελπίδες για επόμενη ταινία. Χρυσά Βατόμουρα μοιράστηκαν δεξιά και αριστερά και η ίδια η ταινία προτάθηκε για τουλάχιστον πέντε υποψηφιότητες. Δε βρέθηκαν κριτικοί που να επαίνεσαν την ταινία δυστυχώς και όλοι μίλησαν για απογοητευτική και χαοτική πλοκή.
   Αφενός, οι κριτικοί δεν έπεσαν και πολύ έξω. Το μάτι μπερδεύεται σίγουρα όταν δε ξέρει τι να πρωτο παρακολουθήσει, αλλά ακόμη χειρότερα μπερδεύεται ο νους του θεατή που απορεί με ποια διασημότητα να πρωτοταυτιστεί! Οπότε υπό αυτή την οπτική γωνία τους δίνουμε ένα δίκιο.
Αφετέρου, όμως, ας μη θεωρήσουμε τη ταινία κάτι παραπάνω από αυτό που είναι. Δηλαδή, μία χριστουγεννιάτικη κωμωδία με ζεστά ονόματα, ζεστή ατμόσφαιρα και μία ανθολογία διαπλεκόμενων ιστοριών για μικρούς και μεγάλους. Είναι μια καθαρά οικογενειακή ταινία, χωρίς κάποιο ιδιαίτερο νόημα πέρα από αυτό που κάνει ΜΠΑΜ, την αγάπη.
   Και να μη ξεχνάμε, βέβαια, ότι η ταινία είχε κέρδος τριπλάσιο των εξόδων της, οπότε ακόμη κι αν οι κριτικοί βρήκαν να πουν «κακές» κριτικές, το κοινό μίλησε, γιόρτασε και απόλαυσε και αυτή τη ταινία. Πλέον, έχει βγει σε DVD οπότε μία βραδιά που ζεσταίνεστε από το καύσωνα και θέλετε να νιώσετε ένα διαφορετικό είδος ζεστασιάς, περάστε μια βόλτα από την "Πρωτοχρονιά"!

Ανέστης Ισχνόπουλος

0 Response to "ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΧΡΥΣΗ ΒΑΤΟΜΟΥΡΙΑ!"

Δημοσίευση σχολίου

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme