ΝΑ ΡΟΚΑΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Ή ΝΑ ΜΗ ΡΟΚΑΡΕΙ;

 
  Η ταινία "Rock of Ages" είχε κάθε προοπτική για κάτι θεσπέσιο, ένα μιούζικαλ, ενδεχομένως, αντάξιο του τίτλου του. Η ταινία σαφέστατα μάς συστήνεται ως κομεντί, άλλωστε δημοφιλέστατος ο συνδυασμός τραλαλά κωμωδίας τη σήμερον ημέρα, ωστόσο έχει ψωμί η υπόθεση. Πρόκειται για την ιστορία ενός κοριτσιού από επαρχία μπλα μπλα μπλα που θέλει να κάνει τα όνειρά της πραγματικότητα. Πρακτικά, είναι μία ταινία-ύμνος στη δεκαετία των φριζαρισμένων 80s και στο συνακόλουθο αεράκι Rock n' Roll.
Άξιζε το κόπο όμως;
   Το cast συναποτελεί μία πολλά υποσχόμενη "παλέτα" ονομάτων όπως η απαράμιλλη Catherine Zeta-Jones, ο μοναδικός Alec Baldwin, o πρώην κύριος Katy Perry -Russel Brand-, ο κωμικός Paul Giamatti, η αισθησιακή Mary J. Blige, η ακτινοβολούσα Malin Akerman, οι ανερχόμενοι αστέρες Diego Boneta και Julianne Hough και τέλος, ο κύριος και κυριότερος Tom Cruise. Τόσο ταλέντο μαζεμένο. Τόσα αστέρια και τόση λάμψη. Τί να πω; Σε άλλες ταινίες με ensemble cast δούλεψε! Γιατί όχι κι εδώ -παράπονο-;
  Η πλοκή ήταν αυτοκαταστροφική! Η ποικιλία χαρακτήρων σε συνδυασμό με το οπτικοακουστικό υπερθέαμα των ερμηνειών classic rock με καμβά το φωτεινό L.Α., έπνιξαν το storyline. Κατάντησε κουραστικό από ένα σημείο και μετά. Φυσικά, για έναν σκληροπυρηνικό rock fan, η ταινία αξίζει μόνο και μόνο για το soundtrack. Εξαιρετικά λαμπερή όμως μέσα σε ένα θεοσκότεινο plot ήταν η ερμηνεία του Tom, ο οποίος υποδύεται -τί άλλο;- έναν εκκεντρικό -και για το μεγαλύτερο κομμάτι της ταινίας ημίγυμνο- rock star.
   Φτάνοντας στο soundtrack της ταινίας, ΔΕΝ έχω να δηλώσω κάτι αρνητικό. Οι ηθοποιοί κάλυψαν επάξια κομμάτια που ποικίλλουν από Βοn Jovi μέχρι και Journey. Έντονο εγγυώμαι να μείνει ακουστικά το Don't Stop Believing και το Hit Me With Your Best Shot. Από μεριά τραγουδιών, λοιπόν, θεωρώ ότι έγινε εξαιρετική δουλειά και πολλοί από τους συντελεστές ανακάλυψαν μουσικά κι απόκρυφα ταλέντα.
   Εν τέλει, η ταινία θα αποτελέσει μια μοναδική μουσική εμπειρία, αλλά κάλλιστα γιατί να μη πάτε κατευθείαν στο soundtrack; Σαφέστατα, η επιλογή δική σας! Εγώ, έχοντας πληρώσει το εισιτήριό μου, θεωρώ ότι άξιζε το κόπο ό,τι κι αν φημολογούνται οι κριτικοί και τα ταμεία. What can I say? I LOVE ROCK N' ROLL!! Οι απόψεις διίστανται. Το Rock n' Roll μένει όμως παντοτινά αθάνατο!

Ανέστης Ισχνόπουλος

0 Response to "ΝΑ ΡΟΚΑΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Ή ΝΑ ΜΗ ΡΟΚΑΡΕΙ;"

Δημοσίευση σχολίου

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme