Check the tech: The Happiness Project!


Δεν είναι εύκολο να είσαι αισιόδοξος όταν τα πάντα γύρω σου είναι ανάποδα και δυσοίωνα. Μπορεί ο καιρός να έφτιαξε και οι ευεργετικές ιδιότητες των ηλιαχτίδων να ξεγέλασαν λίγο τη διάθεση και την οπτική μας ωστόσο η αλήθεια είναι μία. Όλοι το λένε πως τώρα είναι καιρός για ρεαλισμούς. Θα συμφωνήσω και θα δηλώσω άκρως ρεαλιστικά πως ειδικά στην Ελλάδα ίσως ήρθε η ώρα να αναθεωρήσουμε τις απόψεις μας για την ευτυχία και την επιτυχία, να αναλογιστούμε αν θέλουμε να της αποδώσουμε υλική ή συναισθηματική υπόσταση και ανάλογα να πορευθούμε με στόχο την επίτευξή της. Γιατί η ευτυχία δεν είναι κάτι που αποκτάς, αλλά κάτι που κατακτάς ένα βήμα τη φορά.. Για αυτά ακριβώς τα βήματα θα σου μιλήσω σήμερα!

Το πρώτο βήμα είναι να αναγνωρίσουμε πως η ευτυχία μπορεί να μην είναι κάτι άμεσα χειροπιαστό ωστόσο αποτελεί ένα κράμα και ένα συνάθροισμα όλων των στόχων που με κόπο επιτύχαμε, όλων των ρίσκων που πήραμε και μας βγήκαν σε καλό και όλων των ιδεών που αποφασίσαμε να υλοποιήσουμε όπως ακριβώς το ονειρευόμασταν. Αφού λοιπόν συνειδητοποιήσουμε πως η ευτυχία δεν έρχεται σε αυτούς που την περιμένουν υπομονετικά αλλά σε εκείνους που την εκτιμούν αρκετά ώστε να παλεύουν κάθε μέρα για να την κατακτήσουν, μπορώ να σας συστήσω με το Happiness Project. Το site http://happinessprojecttoolbox.com/ είναι ο σύγχρονος οδηγός ευτυχίας. Παλιότερα γράφαμε ημερολόγια όπου απαριθμούσαμε τι θέλουμε να γίνουμε όταν μεγαλώσουμε. Μετά φτιάχναμε λίστες και τικάραμε μία μία όσες εκκρεμότητες υλοποιήσαμε. Εν έτη 2012 ωστόσο το φλέγον ζήτημα «Ευτυχία» έλαβε νέα διαδικτυακή μορφή. Το site ανταποκρίνεται στον γρήγορο ρυθμό της σύγχρονης πραγματικότητας και οργανώνει τις σκέψεις, τους στόχους και τις επιθυμίες σου προσφέροντας τη δυνατότητα να εξερευνείς τις εναλλακτικές σου και να οραματίζεσαι τα απαραίτητα βήματά σου πραγματολογικά και τυποποιημένα. Τι εννοώ; Ναι εντάξει έχεις χίλιες δυο ιδέες στο μυαλό σου και άλλες τόσες εναλλακτικές πορείες που θες να ακολουθήσεις στη ζωή για να επιτύχεις τον στόχο σου με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, το site όμως οργανώνει όλο αυτό το χάος των ιδεών που έρχονται και φεύγουν ή ακόμη χειρότερα ξεχνιούνται και χαραμίζονται προκειμένου να σου υπενθυμίζει όλα όσα θα ήθελες να είχες ‘σώσει’ στη μνήμη του εγκεφάλου σου. Ακόμη αποτελεί μία μαζική διαδικτυακή κοινότητα εμψύχωσης, ενημέρωσης και ανταλλαγής εμπειριών, απόψεων και σκέψεων καθώς παρέχει τη δυνατότητα συμμετοχής σε ομάδες θέσπισης στόχων από μικρούς και σχεδόν ασήμαντους όπως η καθημερινή άσκηση για το καλοκαίρι μέχρι την απόφαση για ένα νέο επαγγελματικό ή ακόμη και συναισθηματικό ξεκίνημα.
Θα μπορούσα να επεκταθώ και να αναλύσω μέχρι και την τελευταία εφαρμογή του site αλλά θα κουραζόσουν γιατί πίστεψέ με μπορεί να σου προσφέρει πολλά. Όταν το θέμα όμως είναι η ευτυχία, η δική σου, ολο -δική σου ευτυχία το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να σε παροτρύνω να ψαχτείς. Να μην αφήσεις τις ιδέες σου να παραμείνουν ιδέες, να θέσεις στόχους, να έχεις όνειρα και να μην φοβάσαι παρά τους καιρούς να τολμήσεις να πιστέψεις στην δυνατότητά τους να γίνουν πραγματικότητα..

Άλλωστε το μυστικό της ευτυχίας είναι [το μήνυμα κόβεται – ονειρευτείτε για να το δείτε ολόκληρο]

Μαυρομμάτη Αγγελική



Πηγή εικόνας: www.streetartutopia.com

0 Response to "Check the tech: The Happiness Project!"

Δημοσίευση σχολίου

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme