GLEE 3D-MUST SEE

 Εάν ζούσατε μέχρι προσφάτως κάτω από κάποιο είδος πέτρας ή περίτεχνου πετρώματος, ηφαιστειογενούς και μη, να σας συστήσω στα πρώτα ερωτηματικά που παρουσιάζει ο τίτλος. Να σας συστήσω λοιπόν στο Glee, μία αμερικάνικη τηλεοπτική σειρά μιούζικαλ, δράμα και κωμωδία ταυτόχρονα που έχει εξελιχθεί από το έτος προβολής της (2009) σε κοινωνικομουσικό φαινόμενο και μεγαλείο. Μετά από 2 σεζόν και 2 χρόνια γεμάτα τραγούδια και covers διασημότατων θεών και ημίθεων του πενταγράμμου, το Glee λοιπόν έρχεται κοντά μας και στις κινηματογραφικές αίθουσες. Βασικά, για την ακρίβεια ήρθε το περασμένο Αύγουστο οπότε με ένα χρόνο περίπου καθυστέρηση σας το παρουσιάζω.
      Πρόκειται για ένα σχετικά συνηθισμένο λυκειακό σκηνικό με τις συνακόλουθες κλίκες του. Αυτό που ταράζει, όμως, τα νερά είναι η σχολική χορωδία με την απειροελάχιστη προθυμία για συμμετοχές σε αυτήν και μία σχισματική διαμάχη μεταξύ ταλαντούχων losers και νεάτερνταλ winners. Το στοιχείο που κάνει όλα αυτά να σημαίνουν σπάσιμο ταμείων και καταβαράθρωση billboard ρεκόρ είναι οι εξαιρετικές και συγκινητικές με κάθε έννοια ερμηνείες των πρωταγωνιστών. Αα, σωστά ξέχασα να σας τους συστήσω...
       Η χαρισματική Lea Michele υποδύεται το ρόλο της Rachel Berry, της σπαστικιάς και φιλόδοξης diva που κανείς δε συμπαθεί παρόλο που όλοι μαγεύονται όταν ανοίγει το στόμα της για μία power μπαλαντιά. Ο Cory Monteith έχει το ρόλο του Finn Hudson, ενός τυπικού αθλητόπαιδου που συνειδητοποιεί ότι οι κλισέ αντιθέσεις στο σχολείο του είναι ανώφελες κι έτσι μπαίνει στο κλαμπ της χορωδίας και στο κόσμο της τρελαμένης μαζί του Rachel. H Dianna Agron υποδύεται την εκάστοτε κοπέλα του F
inn, Quinn Fabray, που φυσικά αποτελεί την queen bee του σχολείου και την αρχηγό των μαζορέτων. Στους ρόλους των Santana και Brittany, κολλητών της που τρέφουν τρυφερότερα και πιο ερωτικά συναισθήματα μεταξύ τους, η Naya Rivera και η Heather Morris. Μία αφροαμερικανίδα, "γεματούλα" με φωνάρα από εδώ εώς το φεγγάρι, η Μercedes Jones (Amber Riley), ένας πραγματικός και γλυκύτατος τενόρος περιορισμένος σε αναπηρική καρέκλα, ο Αrtie (Kevin McHale), ένας ομοφυλόφιλος fashionista με πορσελάνινη φωνή, ο Kurt Hummel (Chris Colfer), ένας τραγουδιάρης "κολλητός" του Κurt, o Blaine Anderson (Darren Criss), ο Noah PuckPuckerman (Mark Salling), τo «κακό» αγόρι της σειράς και ένα ζεύγος ασιατών, η Τina (Jenna Ushkowitz) και ο Mike (Henry Shum, Jr.) συμπληρώνουν το cast. Επιπλέον, βασικοί χαρακτήρες είναι ο αρχηγός και μέντορας της χορωδίας, Will Schuester (Matthew Morrison), αλλά και η αδίστακτη εχθρός του Sue Sylvester (Jane Lynch). Στη πορεία του show εμφανίζονται και άλλοι χαρακτήρες και ηθοποιοί. Οι ερμηνείες των ηθοποιών εξαιρετικές και εξίσου χαρισματικά και τα covers τους που καλύπτουν κάθε είδος μουσικής, από classic rock εώς και musical theater.
     
H ταινία συνοψίζει τον κορμό αυτό και νόημα της σειράς, δίνοντας παράλληλα περισσότερα στοιχεία για τους χαρακτήρες και ταξιδεύοντάς μας σε συναυλίες τους και στο τρελό και πολυάριθμο fandom που έχει πετύχει να μαζέψει η σειρά. Συνολικά, η σειρά Glee είναι ένα must για τη γενιά των εφήβων του 2012, εξετάζοντας θέματα όπως η ομοφυλοφιλία, η βία, το αλκοόλ, η θρησκεία και ο πανταχού παρόντας έρωτας. Συνοδευτικά με την ταινία, η μοναδική αυτή μουσική εμπειρία, έχοντας τελειώσει πλέον το 3ο κύκλο της και οδεύοντας δυναμικά προς το 4ο, υπόσχεται σίγουρα να σας ταξιδέψει σε κάτι τόσο φοβερό και τρομερό, αλλά και ταυτόχρονα γλυκό, τα χρόνια τα παλιά, τα χρόνια τα ωραία, αυτά που πέρασαν γρήγορα πίσω από λερωμένα θρανία και ακαταλαβίστικες σημειώσεις. Κι αν δεν το υπόσχεται αυτή, σας το εγγυώμαι εγώ.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ!

Ισχνόπουλος Ανέστης

0 Response to "GLEE 3D-MUST SEE"

Δημοσίευση σχολίου

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme