Check the tech: you are my sunshine, my drunken sunshine


Καλό μήνα. Και επισήμως πλέον έχουμε μπει στον πρώτο από τους τρεις καλοκαιρινούς μήνες. Επειδή ωστόσο σχεδόν τίποτα δε θυμίζει καλοκαίρι αποφάσισα ότι αυτή η βδομάδα θα είναι αφιερωμένη σε όσα έχουμε συνδυάσει με τις καλοκαιρινές μέρες και νύχτες. Παρά τις τελευταίες μέρες ας θυμηθούμε πως έχουμε όρεξη για ηλιοθεραπεία στην παραλία και όχι ανάγκη από ομπρέλα, πως ήρθε η ώρα να μαζέψουμε φουλάρια και γαλότσες και να αρχίσουμε να παραγγέλνουμε πιο καλοκαιρινά ποτά τα βράδια και πάνω απ’ όλα πως το ρολόι έχει αρχίσει να μετράει αντίστροφα μέχρι τη μέρα που θα κάνουμε βιαστικά βαλίτσες για τις πρώτες διακοπές με φίλους το καλοκαίρι 2012.. until then lets pretend..


Το μεθυσμένο μυαλό μιλάει για αυτά που σκέφτεται η νηφάλια καρδιά. Κι επειδή εμένα μ’ αρέσουν οι άνθρωποι που μιλούν από «καρδιάς» βρήκα το απόλυτο site αφιερωμένο στο αλκοόλ και κατ’ επέκταση στην τέχνη της μέθης. Το www.drinkboy.com είναι το αγόρι που ξέρει όλα τα κοκτέιλ, την ιστορία πίσω απ’ την επεξεργασία κάθε ποικιλίας ποτού, σε ποια μέρη αξίζει να ξενυχτήσεις πίνοντας ανά τον κόσμο καθώς και ποιες συνταγές μπορούν να αποτελέσουν το ξεκίνημα ενός επίδοξου barman. Είναι ο φίλος που σε πάει σε ψαγμένα μέρη, ξέρει ενδιαφέρουσες πληροφορίες που δεν έχουν γραφτεί σε καμία εγκυκλοπαίδεια και είναι too cool to be true. Πιο απλά είναι ένα site όπου μπορείς να βρεις συνταγές για ποτά από το κλασσικό cosmopolitan μέχρι περίπλοκα κοκτέιλ με δεκάδες συστατικά. Ακόμη βασισμένο στην αγάπη των δημιουργών για το αλκοόλ ως ιδέα περιέχει κατηγορίες όπως τα καλύτερα βιβλία για το αλκοόλ, άρθρα για τον ρόλο του κατά το πέρας των αιώνων ή ακόμη και για τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα του bartending, link για άλλα εξαιρετικά site που αφορούν διάφορες πτυχές του αλκοόλ καθώς και μία μεγάλη λίστα με τα απαραίτητα εργαλεία παρασκευής ποιοτικών κοκτέιλ. Τέλος δε θα μπορούσε να μην συμπεριλαμβάνει και τα καλύτερα μπαρ ανά τον κόσμο σε πόλεις όπως η Νέα Υόρκη, η Βαρκελώνη, το Βερολίνο και τόσες άλλες.. Τώρα λοιπόν που ανοίγεται μπροστά σου ο κόσμος των κοκτέιλ εσύ θα εξακολουθείς να επιμένεις στην Havana - Cola;

Extra tip : Η πιο πρωτότυπη  κατηγορία στο site είναι η κατηγορία «Spirits» όπου επιλέγεις το αγαπημένο σου συστατικό το οποίο θα ήθελες να περιέχει το κοκτέιλ σου και το site σου παρέχει πληθώρα συνδυασμών και ποτών που αξίζει να δοκιμάσεις με βάση την προτίμησή σου, μην παραλείψεις να τα δοκιμάσεις. Μην παραλείψεις όμως να τσεκάρεις τη Δευτέρα και τις δικές μας αγαπημένες επιλογές και προτιμήσεις στην στήλη: On the Rocks!


Σε αντίθεση με την κοινή αντίληψη μεγάλο ποσοστό των γυναικών εντυπωσιάζεται από τους αριθμούς και τα στατιστικά στοιχεία. Όταν λοιπόν διάβασα 12.664 καλλιτέχνες και 77.861 συναυλίες σε ένα μόνο site μπορώ επιεικώς να δηλώσω ότι έμεινα το λιγότερο άφωνη. Αξίζει επίσης να αναφέρω ότι είμαι παιδί της συναυλίας. Έχω συνδυάσει τις καλοκαιρινές μου αναμνήσεις με ώρες αναμονής στην ουρά, στρίμωγμα στο μπροστινό μέρος σταδίων και πάνω απ’ όλα με εκείνες τις στιγμές όπου τραγουδάς το αγαπημένο σου κομμάτι παρέα με χιλιάδες άλλους ανθρώπους που αναπνέουν και χοροπηδούν στον ίδιο ρυθμό με σένα. Αν λοιπόν είσαι και εσύ concert junkie ή αν απλά θέλεις να δεις επιτέλους το είδωλό σου από κοντά αξίζει να checkάρεις το www.pollstar.com το οποίο αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες ενημέρωσης για συναυλίες στο χώρο του ίντερνετ. Στο site θα βρεις φωτογραφίες από παλιές συναυλίες, ημερολόγιο με μελλοντικές εκδηλώσεις καθώς και μια συνεχώς ανανεώσιμη λίστα με τις τιμές των εισιτηρίων για συναυλίες ανά τον κόσμο. Αν ωστόσο ο καλλιτέχνης που ψάχνεις δεν πρόκειται να εμφανιστεί σε κάποια εκδήλωση στο άμεσο μέλλον, το site έχει προβλέψει και δημιούργησε την υπηρεσία εγγραφής μέσω της οποίας ενημερώνεσαι με email αν κάποιος απ’ τους αγαπημένους σου καλλιτέχνες ανακοινώσει περιοδεία ώστε να αγοράσεις εγκαίρως τα εισιτήρια σου και να ζήσεις τη μαγεία της live μουσικής..

Extra fact: Μία πολύ καλή βάση πληροφόρησης για τις συναυλίες του καλοκαιριού στην Ελλάδα είναι η ημερολογιακή λίστα του www.avopolis.gr που συμπεριλαμβάνει όλες τις live εμφανίσεις που θα πραγματοποιηθούν σε συναυλιακούς χώρους και μαγαζιά σε όλη την Ελλάδα από 30/5/2012 μέχρι και 21/10/2012 (http://www.avopolis.gr/categoryevents/1-live ).

Μαυρομμάτη Αγγελική

0 Response to "Check the tech: you are my sunshine, my drunken sunshine"

Δημοσίευση σχολίου

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme