ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΚΟΛΕΣ ΕΧΟΥΝ ΨΥΧΗ...



  Με αφορμή την επικείμενη άφιξη του «νέου» Σπάιντερμαν στους σινεμάδες πανελληνίως, μια ακόμη ευγενικότατη χορηγία της 
MARVEL, να σας συστήσω τη συμπρωταγωνίστρια του Emma Stone, μια χαρισματικότατη κοπελίτσα με ταλέντο εξαιρετικό και προοπτικές πολλά υποσχόμενες. Η κριτική μου σήμερα θα κινηθεί γύρω από τη προαναφερθείσα ταλεντάρα. Όμως εσάς θα σας ενδιαφέρει –προφανώς και δικαίως- περισσότερο το αίτιο της συμπαθειάς μου αυτής. Η Emma, λοιπόν, μου έκανε το «κλικ» εκεί πίσω στο 2010 με μία ταινία που πραγματικά αναπτέρωσε το ηθικό μου κι αναζωπύρωσε τις ελπίδες μου για τις ταινίες «λυκειακού» περιεχομένου, το Easy A!!!
  Πρόκειται για μια ταινία στην οποία η εν λόγω ηθοποιός είχε πρωταγωνιστικό ρόλο. Ήταν ένα συνηθισμένο μείγμα κωμωδίας και δράματος, ωστόσο και τα δύο στοιχεία αυτά έλαμψαν μέσω της ερμηνείας της πρωταγωνίστριας. Η πλοκή αφορά μια κοπέλα για την οποία ξεκινάει κατά λάθος μια φήμη... Η φήμη ότι έχασε τη παρθενιά της! Με τη πρώτη ματιά αυτό δεν μας κάνει εντύπωση, ιδίως εφόσον πρόκειται για αμερικάνικη, εφηβική και γυρισμένη στον 21ο αιώνα ταινία! Η φήμη αυτή –όπως συνηθίζουν εκατομμύρια κουτσομπολιά εκεί έξω- έλαβε γιγαντιαίες διαστάσεις και το κορίτσι κατέληξε η «επί πληρωμή εύκολη» της πόλης. Τί να κάνει λοιπόν; Να τους δώσει αυτό που νομίζουν ότι ξέρουν ή να αποκαλύψει μια αλήθεια που ελάχιστοι θα πίστευαν; Πώς αντέδρασε, λοιπόν, η νεαρά Olive (Emma Stone) με τη νεοσύλλεκτη δύναμη/αδυναμία της;;; Φοβάμαι πως θα πρέπει να δείτε την ταινία για να μάθετε την απάντηση!
 Φυσικά, το cast ήταν αρκετά καλοστημένο πέρα από τη πρωταγωνίστρια. Κλασσικό καρδιοχτύπι έπαιξε ο Penn Badgley (Gossip Girl), πρόεδρος του σχολικού χριστιανικού κλάμπ η Amanda Bynes (Hairspray) και ο άπιστος σύντροφός της ο Cam Cigandet (Twilight), ενώ άλλα ονόματα –καταξιωμένα στο χώρο της κωμωδίας και σκηνοθεσίας του Will Gluck- αποτέλεσαν ο Thomas HadenChurcho Malcolm Mc Dowello ταλαντούχος –και υποτιμημένος κατ’ εμέ- Stanley Tucci, η Patricia Clarkson, η Alyson Michalka και gueststar η φοβερή και τρομερή βασίλισσα της κωμωδίας των 90s, η γνωστότατή μας PhoebeLisa Kudrow! Αρκετά άρτιες ερμηνείες με επάξια highlights να λαμβάνουν οι StoneCigandetTucci και Kudrow.
  H ταινία με 8 ψωροεκατομμυριάκια «ξέσκισε» ταμεία και boxoffice οκταπλασιάζοντας τα έξοδά της και λαμβάνοντας επαίνους και βραβεία δεξιά κι αριστερά όπως το Best Comedy Film, το Choice Movie: Romantic Comedy και τα Best Comedic Performance, Choice Movie Actress: Romantic Comedy για τη πρωταγωνίστρια. Η ταινία γυρίστηκε στη Καλιφόρνια και ο σεναριογράφος φημολογείται να την έγραψε σε μία εβδομάδα! Το soundtrack είναι λίγο μελό, άλλα σε κάθε περίπτωση αρκετά κι αυθεντικά εφηβικότατο! Εγγυώμαι να σας ταξιδέψει το “Pocketful of sunshine”, γενικότερο theme της ταινίας.
  Συνολικά, το Easy A πολέμησε και κατανίκησε το πλέον παρακμιακό σινεματικό μοντέλο για ταινίες coming of age και σχολικές αφηγήσεις χιλιοπονεμένων 14χρονων. Είναι μία ταινία που αξίζει να δουν μεγάλοι και μικροί και δίνει ποιότητα σε μία πτυχη της 7ης τέχνης που πρακτικά φαίνεται να έχει «σκουριάσει». Πλέον, έχει κάνει το γύρο της στους κινηματογράφους και σας είναι διαθέσιμη στο πλησιέστερο videoclub! Δείτε πόσο μια παρεξήγηση μπορεί να καταντήσει παρερμήνευση, παρωδία, παραπληροφόρηση και παρατραβηγμένο μελόδραμα που τόσο πολύ εκφράζει κάθε έφηβο εκεί έξω! Απολαύστε λοιπόν την «εύκολη» του Εύκολου Α!!!

Ισχνόπουλος Ανέστης

0 Response to "ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΚΟΛΕΣ ΕΧΟΥΝ ΨΥΧΗ..."

Δημοσίευση σχολίου

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme