Η ΓΝΩΣΗ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑ ΠΟΤΕ...


  Μία εναλλακτική για όσους έχουμε παιδιά, αδέλφια, ξαδέλφια, βαπτιστικά κλπ αυτόν τον καιρό που είναι κλειστά τα σχολεία είναι οι δημοτικές βιβλιοθήκες. Με αφορμή μία επίσκεψή μου στην Παιδική Βιβλιοθήκη Πάνω Πόλης κατάλαβα πόσο σημαντικό ρόλο παίζει για παιδιά η μάθηση σε συνδυασμό με το παιχνίδι. Η συγκεκριμένη βιβλιοθήκη έχει οργανώσει ένα πρόγραμμα μέχρι και το Σεπτέμβριο αποκλειστικά για τους μικρούς κατοίκους της πόλης.

  Στις 2/7 βρεθήκαμε στην εκδήλωση: Η χρονογραμμή των Ολυμπιακών Αγώνων. Ένα επίκαιρο θέμα λόγω των αγώνων που θα διεξαχθούν στο Λονδίνο το 2012. Τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι με εικόνες και κολάζ άρχισαν ένα παιχνίδι στο χρόνο από το 1896 μέχρι και σήμερα. Πληροφορήθηκαν για βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζουν, ενώ ζωγράφισαν τον ολυμπιακό κύκλο και άκουσαν τον ύμνο! Στο τέλος, προσφέρθηκε δροσερός χυμός και δώρο ένα παραμύθι για όλους. Ο ενθουσιασμός των παιδιών ήταν φανερός! 

Οι υπεύθυνες της βιβλιοθήκης τόνισαν πως σκοπός τους είναι να γίνει η βιβλιοθήκη περισσότερο γνωστή και επιλέξιμη από τα παιδιά. Άρχισε να λειτουργεί στο τέλος του 2011 και στόχος είναι η ανάπλασή της έτσι ώστε να γίνει μία μοντέρνα βιβλιοθήκη με χώρους για ανάγνωση, παιχνίδι, υπολογιστές και διάφορες εκδηλώσεις. Στο ίδιο κτίριο υπάρχει και όροφος με μυθιστορήματα για πιο μεγάλες ηλικίες.

Το πρόγραμμα της Παιδικής Βιβλιοθήκης Πάνω Πόλης είναι το εξής:  
5/7: Βγες έξω στην Άνω πόλη
6/7: Βγες έξω από την βιβλιοθήκη
9/7: Τα ζάρια των ιστοριών
23/8: Το πάρκο της γειτονιάς μου
27/8: Οδύσσεια, η πολυμήχανη ιστορία
30/8: Με το μωρό μου στη Βιβλιοθήκη
3/9: Διαδρομές στο δάσος των αδελφών Γκριμ.

Επικοινωνία: 2310-200537
Διεύθυνση: Κρίσπου 7
Δηλώσεις συμμετοχής στην βιβλιοθήκη

Πολλά ευχαριστώ για τη φιλοξενία και συγχαρητήρια για την δουλειά τους στις κυρίες Χριστίνα Μπότσογλου και Βάγια Πασχάλη.

Ελπίζω όλοι να κάνουμε ένα δώρο στους μικρούς μας φίλους!

Καλλιόπη Θεοδωρακάκη




0 Response to "Η ΓΝΩΣΗ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑ ΠΟΤΕ..."

Δημοσίευση σχολίου

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme